Obama giver efterretningstjenester skylden


Obama giver efterretningstjenester skylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Obama kommer med hård kritik af efterretningstjenesterne, efter at en nigerianer forsøgte at sprænge et fly i luften. Det burde de have forhindret, mener han.

Den amerikanske præsident Barack Obama lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af efterretningstjenesterne, der overså flere "røde flag" på den arabiske halvø, som kunne have forhindret planen om at sprænge et fly på vej til USA i luften. Og han lover, at lignende fejl ikke vil ske igen.

- Det bliver stadigt mere klart, at informationer ikke blev grundigt analyseret eller taget alvorligt nok, siger Barack Obama efter et møde med sine sikkerhedsrådgivere.

- Det er ikke acceptabelt, og jeg vil ikke tolerere det, fortsætter han.

Han forklarede efter mødet, at den amerikanske regering havde informationer nok til, at angrebsplanerne kunne været afsløret, og angrebet dermed være afværget. Men efterretningstjenesterne kædede ikke informationerne sammen.

- Når en formodet terrorist med sprængstoffer er i stand til at gå om bord i et fly juledag, har systemet fejlet på en potentielt katastrofal måde, siger Barack Obama og fortsætter:

- Det er mit ansvar at finde ud af hvorfor, og at rette fejlen, så vi kan forhindre sådanne angreb i fremtiden.

Barack Obama forklarer, at efterretningstjenesterne overså flere advarselssignaler, der burde have sat den 23-årige nigerianer Umar Farouk Abdulmutallab på en flyforbudsliste - herunder, at han er en ekstremist og har været i Yemen.

Nigerianeren forsøgte at sprænge et fly fra Amsterdam til Detroit i luften den 25. december. Medpassagerer overmandede manden, inden det lykkedes for ham.

Siden det mislykkede terrorangreb har USA indført en byge af nye regler, der skal forhindre eventuelle terrorister i at flyve ind i landet. Overvågningslister er blevet gennemgået og flyforbudslisterne er vokset betragteligt. Desuden har man skærpet sikkerhedskontrollen af flypassagerer i almindelighed og af passagerer fra 14 lande med "terrorforbindelser" i særdeleshed.

Obama giver efterretningstjenester skylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce