Obama fremmer forsoning mellem racer


Obama fremmer forsoning mellem racer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

66 procent af amerikanerne mener, at forholdet mellem racerne efter 100 dage med Obama som præsident er godt. Før var andelen på 53 procent.

Forholdet mellem racerne i USA er blevet mere positivt, mens den farvede Barack Obama har været præsident. To tredjedele af amerikanerne siger nu, at relationerne mellem hvide, afrikansk-amerikanere og andre generelt er gode.

Det viser en meningsmåling i dag for dagbladet New York Times og tv-selskabet CBS. Det er en markant fremgang på under et år.

Mens 66 procent betegner raceforholdet som godt nu, var andelen i en lignende opinionsundersøgelse i juli sidste år på 53 procent. Synet på emnet er især lysnet for afrikansk-amerikaneres vedkommende. Der har været en fordobling af antallet af sorte, som betegner racerelationerne som gode.

- Med ham som præsident synes folk at arbejde sammen hen imod de samme mål, og det har hjulpet racerelationerne, siger den 66-årige Jacqueline Luster, som er sort og demokrat og har en fortid som bankfunktionær.

- Før var der i højere grad en opdeling. Sorte arbejdede for sorte mål - og hvide for hvide mål, siger Luster til New York Times.

Den 78-årige Mary Robinson, som er hvid, republikaner og hjemmegående husmor, siger, at "Obamas åbenhed og accept har påvirket andre til at være mere åbne og forstående".

Dog mener halvdelen af de adspurgte afrikansk-amerikanere, at hvide har en bedre mulighed end sorte for at opnå fremgang i det amerikanske samfund.

Meningsmålingen er baseret på et repræsentativt udsnit på 973 amerikanske vælgere.

Obama fremmer forsoning mellem racer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce