Obama siger i anledning af de første 100 dage som præsident, at han kun lige er begyndt på arbejdet med at omskabe Amerika. Han appellerer om fortsat støtte.
Barack Obama runder i dag de første 100 dage som USA's præsident. Og selv om han har været mere aktiv end måske nogen tidligere amerikansk leder, understreger han, at han kun lige er begyndt.

- Vi har meget arbejde at udføre, for på vores første dag i embedet stod vi med udfordringer af hidtil uset størrelse og rækkevidde, sagde Obama på et forsamlingshuslignende møde i en forstad til St. Louis, Missouri.

- Jeg er glad for de fremskridt, som vi gjort, men jeg er ikke tilfreds, sagde Obama.

- Vi har hanket op i os selv, børstet støvet af os, og vi har begyndt arbejdet med omskabe Amerika, sagde præsidenten og bebudede, at han har et mandat til at gennemføre vidtgående forandringer.

Meningsmålinger viser, at præsident Obama er populær i befolkningen. Han ved, at han har fortsat brug for denne tilslutning, når han i de kommende måneder skal omsætte sine planer om sygesikring, klimaindgreb og grøn energi til virkelighed. For så kan han presse Kongressen, som har til opgave at udforme lovene i USA.

Det er en forudsætning for succes, at Obamas initiativer for at afstive økonomien fører til ny opgang.