Obama: Huller i sikkerhed skal stoppes

På en pressekonference på Hawaii kalder den amerikanske præsident Barack Obama fejlene i USA's sikkerhedsapparat ved det mislykkede terrorangreb på et amerikansk passagerfly 1. juledag for totalt uacceptable.

Obama: Huller i sikkerhed skal stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er uacceptabelt og en fejl, at en terrorist kom om bord på amerikansk fly til trods for, at efterretningstjenesten og regeringen var advaret, siger Obama.

USA må straks stoppe de huller i terrorsikkerheden, som har vist sig efter det fejlslagne terrorangreb mod et amerikansk passagerfly juledag. Det fastslår præsident Barack Obama.

Præsidenten erkender, at der skete alvorlige fejl undervejs, da en 23-årig nigerianer var meget tæt på at udløse den helt store katastrofe kort før landingen i Detroit.

Den advarsel, som faren til den 23-årige nigerianer gav den amerikanske efterretningstjenesten for flere uger siden, nåede aldrig videre i systemet. Derfor slap den unge terrorist om bord.

- Når vores regering er informeret om en kendt ekstremist og denne information ikke bliver delt og reageret på, som den skal, så kan denne ekstremist komme om bord med farlige sprængstoffer, der kunne have kostet omkring 300 menneskeliv. Det er en fejl i systemet, og jeg anser det for totalt uacceptabelt, siger Barack Obama.

Han hentyder især til det faktum, at nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab, som havde gemt sprængstoffer på sig, tidligere er kædet sammen med det ekstremistisk miljø. Alligevel lykkedes det ham at komme om bord på flyet.

- Det er en blanding af menneskelige fejl og fejl i sikkerhedssystemet, som førte til denne potentielt katastrofale brist i sikkerhedssystemet, siger Obama, og fortsætter:

- Vi skal lære af denne episode og reagere hurtigt, fordi vores sikkerhed er spil, fordi vores liv er på spil.

Det er anden dag i træk, at præsident Obama afbryder sin juleferie på Hawaii for at kommentere det mislykkede terrorangreb og manglerne i sikkerhedssystemerne.

Obama: Huller i sikkerhed skal stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce