Præsident Barack Obama opfordrer alle i Boston om omegn om at råbe op, hvis de ser noget mistænkeligt.

USA's præsident, Barack Obama, siger tirsdag på et pressemøde, at mandagens bombeeksplosioner i Boston Marathon efterforskes som en terrorhandling.

Han understreger dog, at det stadig er helt uvist, hvad der ligger til grund for den grufulde forbrydelse, som resulterede i tre døde og mere end 170 kvæstede - heraf 17 kritisk.

- Vi ved ikke, hvem der står bag bombeeksplosionerne i Boston, men vi efterforsker sagen som en terrorhandling, siger den amerikanske præsident.

- Det er uklart, om gerningsmændene bag bombningerne er udenlandske, indenlandske, eller om de er begået af et ondsindet individ. Vi har ikke en fornemmelse af motiv endnu, tilføjer han ved pressemødet i Det Hvide Hus i Washington.

FBI er i fuld gang med at efterforske mandagens angreb, og den amerikanske præsident opfordrer alle til at hjælpe politiet i deres arbejde og råbe op, hvis de ser "mistænkelig adfærd".

- Vi har alle et ansvar for, at hvis vi ser noget mistænksomt, skal vi sige det straks, siger Barack Obama, der kalder angrebet for en "kujonagtig" terrorhandling.

Det er anden gang, siden eksplosionerne fandt sted mandag aften dansk tid, at Obama kommenterer eksplosionerne, som skete, da en stor gruppe løbere var på vej mod mållinjen efter at have tilbagelagt næsten hele maratondistancen på 42,195 kilometer.

Mere om emnet

Se alle
Tidslinje: Bombesagen i Boston

Tidslinje: Bombesagen i Boston

Tjetjensk bombemand fra Boston afhøres i aften

Tjetjensk bombemand fra Boston afhøres i aften

3000 løbere fuldfører Bostons maraton