Nytår i terrorberedskabets tegn


Nytår i terrorberedskabets tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårsaften på New Yorks Times Square så onsdag ud til at udvikle sig til byens største politiopgave siden terrorangrebet i 2001. Mindre omfattende synes sikkerhedsforanstaltningerne at være i andre af verdens storbyer, selv om risikoen for et terrorangreb vurderes som høj.

De op mod 700.000 festende newyorkere på Times Square overvåges af store politistyrker og snigskytter, der er udkommanderet, fordi minister for hjemlandets sikkerheds Tom Ridge frygter terrorangreb. Derfor vil adskillige tusinde uniformerede og civile betjente være på arbejde for at sikre roen omkring USA's svar på rådhusklokkerne - kuglen på Times Square.

Sikkerhedsforanstaltningerne vil være mindre i europæiske storbyer, men også her lurer frygten for, at store offentlige forsamlinger kan blive et dække for terrorangreb.

I Paris er omkring 5000 betjente udkommanderet. Her ventes omkring 500.000 mennesker til fest på gaderne omkring Champs Elysees.

I Berlin ventes op mod 800.000 mennesker at feste Unter den Linden nær Brandenburger Tor. I Tyskland er der solgt fyrværkeri for op mod 100 millioner euro (744 mio. kr.).

I London ventes mindst 100.000 mennesker at indfinde sig på parlamentspladsen, samt på Trafalgar- og Leicester Square.

I Rusland taler præsident Vladimir Putin til nationen inden nytårsfestlighederne, der også i Moskva ventes at bringe hundredtusinder på gaderne.

Nytår i terrorberedskabets tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce