Nyt fra Danmark til Sri Lanka

Buddhist-munke og landsbybeboere leder efter døde og overlevende i Telwatte, omkring 100 kilometer syd for Sri Lankas hovedstad Colombo. Der var cirka 1000 passagerer med toget, der søndag blev ramt af flodbølgen. foto: Eranga Jayawardena

Nyt fra Danmark til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TELEFONKÆDE: Herboende tamiler får flere informationer end de ulykkesramte

I Sri Lanka er informationsniveauet efter flodbølgen i søndags så lavt, at beboerne får oplysninger om situationen fra blandt andre familiemedlemmer i Danmark.

- Vi ved fra medierne mere om, hvad der er sket, end de gør lokalt, fortæller Gerard John, som er tamil og bosiddende i Middelfart.

Tusinder af tamiler i Danmark har chokerede fulgt katastrofen i Sri Lanka på tamilsk tv, som sendes fra London, og der har været etableret telefonkæder både inden for landets grænser og på tværs i Europa, fortæller flere tamiler på Fyn.

Hvis man ikke herfra kunne få telefonisk kontakt med familien i katastrofeområdet, kunne onklens kone i Tyskland måske.

Suresh Jeyasingham i Ringe er halvt tamil, halvt singaleser med en bred kontaktflade, og han har ikke hørt om fynske tamiler, som endnu ikke har opnået kontakt med familien - og heldigvis synes ingen at have mistet familiemedlemmer.

- Men ud fra de beretninger, jeg har fået fra Sri Lanka, er situationen endnu værre, end vi forestiller os. Jeg er overbevist om, at dødstallet dér når op på over 50.000, siger han.

Alle sørger

- Alle sørger derude. Sri Lanka har været hårdt plaget af religiøse stridigheder og borgerkrig, men nu så det lige ud til at gå godt, og så kommer flodbølgen.

- Min gamle 10. klasse derude skulle have holdt fest, men nu har jeg hørt, at den er aflyst, for ingen har lyst til at juble under disse omstændigheder, siger Suresh Jeyasingham.

- Selv om jeg efter 17 år i Danmark føler, at jeg har sagt farvel til mit fædreland, glemmer man ikke sine barndomsminder, og jeg har stadig familie og venner derude, så det er trist at se, hvad der er sket.

Hos Balakumar Copu i Middelfart er fjernsynet tændt hele dagen, og ud over, at han og hans familie er chokerede, er han også overrasket over, at "sådan noget" kunne ske i Sri Lanka.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger han om den flodbølge, der time for time viser sig at have været mere ødelæggende og dræbende, end det først så ud til.

Nyt fra Danmark til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce