Nye mistænkte i sag om Hamas-likvidering


Nye mistænkte i sag om Hamas-likvidering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere mistænkte er anholdt i sagen om snigmordet på en Hamas-leder, der blev fundet dræbt på et luksushotel i Dubai. De havde alle falske vestlige pas.

Politiet i De Forenede Arabiske Emirater har identificeret 15 nye mistænkte i sagen om en Hamas-leder, der i sidste måned blev dræbt på et luksushotel i Dubai.

De mistænkte var i besiddelse af både britiske, franske, irske og australske pas. De menes desuden at have anvendt kreditkort udstedt af den samme bank, nemlig den amerikanske MetaBank.

- Kortene blev brugt til at booke hotelværelser og betale for flybilletter, lyder det i en erklæring fra politiet i Dubai.

Antallet af mistænkte er nu oppe på 26, og de sættes alle i forbindelse med likvideringen af Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhoud, som blev fundet dræbt på et hotel i Dubai den 20. januar.

Politiet har tidligere offentliggjort identiteten på 11 af de mistænkte, som også benyttede falske identiteter og vestlige pas.

Den 50-årige Mahmoud al-Mabhoud er en af grundlæggerne af Izz el-Deen al-Qassam brigaden, som er navnet på den militante bevægelses militære fløj.

Drabet på Hamas-lederen skete et døgn efter, at han var ankommet til De Forenede Arabiske Emirater fra Syrien, hvor han ifølge Hamas har opholdt sig i en årrække.

Hamas har erkendt, at Mabhoud var i Dubai for at købe våben til Izz el-Deen al-Qassam.

En obduktion har vist, at han fik elektriske stød og blev kvalt til døde.

Politiet siger, at det er lykkedes at kortlægge de mistænktes færden både før og efter drabet.

- De mistænkte samledes i Dubai og spredte sig derefter til forskellige steder, før de mødtes igen i forskellige grupper og tog videre til andre destinationer, skriver politiet i erklæringen.

Fra flere sider spekuleres der i, at Israels efterretningstjeneste, Mossad, står bag drabet. Men det vil de israelske myndigheder hverken bekræfte eller afvise.

Sagen har derfor kastet Israel ud i en diplomatisk krise med Storbritannien.

Nye mistænkte i sag om Hamas-likvidering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce