Nye influenza på vej efter H1N1


Nye influenza på vej efter H1N1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperter siger, at vaccinationer mod H1N1 kan være nyttige overfor kommende, sæsonmæssige variationer af influenza.

Den aftagende bølge med pandemisk H1N1-influenza vil sandsynligvis blive fulgt af nye. ukendte sæsonmæssige variationer af sygdommen. Derfor må myndighederne være vakse og tage skridt til beskyttelse, advarer influenzaeksperter.

Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol (ECDC) advarer om, at influenza-vira "aldrig er stillestående". Regeringer bør ikke slappe af efter de meget omtalte H1N1-vaccinationsprogrammer, men blive ved med at være på vagt.

- Det historiske mønster for menneskelige influenzaer er, at der efter pandemier kommer en ny blanding af vira, skriver influenzaeksperten Angus Nicoll fra ECDC i det videnskabelige tidsskrift Eurosurveillance.

I et telefoninterview understreger Nicoll også, at det er for tidligt at konkludere, at H1N1-pandemien er ovre.

Angus Nicoll henviser til, at virus, der vakte opstandelse i 1968-70, forårsagede flere tilfælde og flere dødsfald i dens anden vinter (1969-70) i mindst to europæiske lande. De nyeste data fra ECDC viser, at over 11.600 mennesker i hele verden - flere end 2000 af dem i Europa - er døde af H1N1.

Nicoll fremhævede, at nogle H1N1-vacciner, som regeringer har bestilt kan være nyttige over for de nye former for influenza.

Nye influenza på vej efter H1N1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce