Ny voldtægt: Mand anholdt i Indien


Ny voldtægt: Mand anholdt i Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 40-årig mand er blevet anholdt og sigtes for at have voldtaget en amerikansk velgørenhedsarbejder.

Endnu en indisk voldtægtssag indtager avisoverskrifterne verden over.

Denne gang er ofret en amerikansk kvinde, der arbejder i en velgørenhedsorganisation.

Politiet i det østlige Indien har arresteret en lokal forretningsmand, der formodes at stå bag voldtægten af den amerikanske kvinde.

Det siger en officiel kilde til nyhedsbureau AFP, alt imens en ulmende uro vokser i Indien i kølvandet på den seneste tids fokus på makabre voldtægtssager i landet.

Manden blev arresteret torsdag, efter en amerikansk kvinde indgav en klage til politiet, siger Kaliappan Jayaraman, der er politikommissær i byen Siliguri, hvor voldtægten angiveligt fandt sted.

Den amerikanske kvinde, der er i 50'erne, siger, at den lokale forretningsmand voldtog hende den 15. april og truede hende med yderligere vold, hvis hun gik videre til politiet. Det fortæller politikommissæren.

Storstilede demonstrationer har hærget Indien i takt med, at flere brutale voldtægtssager har fundet sted.

I december sidste år blev en 23-årig kvindelig studerende voldtaget af fem mænd i en bus i den indiske hovedstad, New Delhi. Hun døde senere af sine kvæstelser.

For nylig opstod der massiv røre i landet, da en kun femårig pige var blevet voldtaget.

Voldtægtssagerne har medført store demonstrationer rundt om i Indien. Demonstranterne kræver bedre rettigheder for kvinder og børn.

Den indiske premierminister, Manmohan Singh, siger, at det kræver en kollektiv indsats for at "udrydde denne form for fordærvelse i vores samfund".

Tidligere har den indiske præsident, Pranab Mukherjee, godkendt to nye love, der har til hensigt at beskytte kvinder mod voldtægt.

Den nye lovgivning giver mulighed for dødsstraf i tilfælde af voldtægt, der fører til død eller efterlader offeret i alvorligt kvæstet tilstand.

Ny voldtægt: Mand anholdt i Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce