Ny supercomputer skal slå os i Jeopardy!


Ny supercomputer skal slå os i Jeopardy!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Supercomputeren "Watson" skal slå mennesket i Jeopardy!-quizzen. Der ligger en stor udfordring i at dyste mod den menneskelige hjerne, siger forskerne bag.

Computerselskabet IBM, som i forvejen har udviklet en computer, der kan slå verdens bedste skakspillere, er i færd med at udvikle en supercomputer, der skal udfordre mennesket i den verdenskendte tv-quiz Jeopardy!

IBM har været to år om at udvikle computeren, der har fået navnet "Watson" efter selskabets stifter, Thomas Watson. Forskerne vurderer, at computeren vil kunne stille op i Jeopardy!, hvor deltagerne får et svar og derefter hurtigst muligt skal stille det tilhørende spørgsmål. Der dystes i kategorier inden for sport, kunst, politik, historie og meget andet.

IBM mener, at Jeopardy! vil udgøre en passende udfordring, idet spillet kræver forståelse for "underliggende betydning, ironi, gåder og andre komplekse sammenhænge", lyder det fra virksomheden.

- At tage beslutninger består i at genkende sammenhænge i store mængder data, gennemgå valg og muligheder og svare hurtigt og præcist, siger IBM-direktør Samuel Palmisano.

Det gør supercomputeren mere avanceret end den skakcomputer ved navn "Deep Blue", der i 1997 besejrede den daværende verdensmester i skak, Garry Kasparov.

- Udfordringen er at bygge et system, som, i modsætning til tidligere systemer, kan konkurrere med den menneskelige hjernes evne til at beslutte sig for præcise svar på sproglige spørgsmål og at regne sig frem til de rigtige svar, siger David Ferrucci, der leder holdet bag udviklingen af "Watson".

Ny supercomputer skal slå os i Jeopardy!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce