Ny latinamerikansk sammenslutning vedtaget


Ny latinamerikansk sammenslutning vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De latinamerikanske og caribiske lande har sluttet sig sammen i en ny alliance. Første punkt på den nye dagsorden er Falklandsøernes suverænitet.

32 lande fra Latinamerika og Caribien blev tirsdag enige om at slutte sig sammen i en ny regional alliance uden om USA og Canada.

Som det første punkt på den nye sammenslutnings dagsorden var striden mellem Argentina og Storbritannien om Falklandsøerne, som de seneste dage er blusset op.

Øerne, der ligger ud for Argentinas kyst, har været i fokus siden mandag, da et britisk oliefirma begyndte at bore efter olie ud for øerne, som agentinerne kalder Las Malvinas.

Argentina har formelt gjort indsigelser mod planerne om olieudvinding ud for øerne og siger, at man vil kræve, at alle skibe fra Falklandsøerne skal søge om tilladelse til at lægge til kaj i argentinsk havn.

Storbritanniens regering afviser argentinske indsigelser og siger, at olieudvindinger sker inden for rammerne af folkeretten.

De 32 lande, som har holdt møde i Mexico, udtrykte fuld støtte til Argentina i striden om Falklandsøerne og har udsendt en erklæring, hvor alliancen tilskynder Argentina og Storbritannien til at genoptage dialogen og finde "en retfærdig, fredelig og endelig løsning" på problemet.

Argentina har gjort krav på Falklandsøerne siden briterne erobrede dem i 1833. I 1982 invaderede argentinsk militær øerne, men blev besejret af briterne under den to måneder lange Falklandskrig.

Ny latinamerikansk sammenslutning vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce