Nu dør Egyptens grise


Nu dør Egyptens grise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egypten er begyndt at slå nationens 250.000 grise ihjel på grund af "svineinfluenza". Udenlandsk kritik: Det rammer fattige kristne i det muslimske land.

Ofrene er uskyldige og har intet at gøre med spredningen af sygdommen "svineinfluenza", der i øvrigt nu kaldes H1N1 af myndighederne.

Alligevel begyndte myndighederne i Egypten i dag at dræbe nationens omkring 250.000 grise.

I Alexandria blev 100 svin slagtet, og repræsentanter for regeringen begyndte at transportere omkring 28.000 svin til slagterier i Kairo-bydelen Ard el-Liwa, skriver nyhedsbureauet Mena.

De egyptiske myndigheder besluttede tidligere på ugen at slå svinebestanden ned på grund af svineinfluenzaen. Det kritiseres i udlandet og af Verdenssundhedsorganisationen WHO, som gentagne gange har understreget, at der ikke er tegn på. at svin har overført virusset til mennesker.

Saber Abdel Aziz Galal fra det egyptiske landbrugsministerium siger, at regeringen har sendt folk ud til slumområdet Manshiyat Nassir i Kairo, hvor omkring 60.000 svin bruges til at rydde op i affald.

Galal siger, at de svin, der slagtes, vil blive undersøgt for sygdommen, og at kødet vil blive frosset ned, så det kan sælges af dyrenes ejere.

Landbrugsminister Amin Abaza har sagt, at aflivningen vil vare i "tre uger til en måned".

Det er fortrinsvis fattige koptere, et kristent mindretal, som ejer svinene.

Dyreværnsforkæmper og tidligere skuespiller Brigitte Bardot har i et brev til præsident Hosni Mubarak, kraftigt kritiseret drabene.

- Det er ekstremt kujonagtigt at benytte det globale hysteri over udbredelsen af "mexicansk" influenza, der ikke har noget at gøre med dyr, til at gennemføre en kampagne om at udrydde grise, som holdes af en fattig gruppe af befolkningen, hedder det i brevet fra Bardot.

Nu dør Egyptens grise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce