Norske politifolk kan ende på støtten


Norske politifolk kan ende på støtten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionerne i Norge kæmper med budgetnedskæringer. Det går ud over politiet, hvor der er store problemer med at få nyuddannede betjente i arbejde.

Nyuddannede norske politifolk, der opsøger Norges Arbeids- og Velferdsetat, NAV, bliver sendt på arbejdsløshedsunderstøttelse, fordi der ikke er noget job til dem.

Politiet og justitsetaten i Norge har reageret kraftigt på, at flere regioner har bebudet, at de af hensyn til budgettet er nødt til at skære kraftigt i antallet af stillinger.

I Telemark vest for Oslo er der 20 ubesatte stillinger, og vikarer bliver ikke forlænget. Midt i sidste uge opsøgte tre nyuddannede politibetjente det lokale NAV-kontor i håb om at få arbejde, skriver avisen VG.

I Oslos forstadskommuner Asker og Bærum har politimesteren meddelt, at staben vil blive reduceret med 50 stillinger. Hordaland Politidistrikt har også varslet om store nedskæringer, fordi bevillingerne er 10 millioner lavere end forventet, svarende til 20 årsværk.

- Det er paradoksalt, at det her sker i en tid, da justitsministeren proklamerer, at der aldrig tidligere er blevet uddannet så mange politifolk. Så er det mærkeligt, at der ikke er penge til at få dem i arbejde, siger lederen af Politiets Fellesforbund i Telemark, Tor Ragnar Steffensen, til VG.

Norsk politi fik en ekstrabevilling på 1,3 milliarder kroner i årets statsbudget.

Norske politifolk kan ende på støtten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce