Norsk stikprøve afslører skimmelsvamp i rosiner


Norsk stikprøve afslører skimmelsvamp i rosiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere forskellige typer svamp findes i tørret frugt, viser ny undersøgelse.

Et stykke tørret frugt kan være en god snack i løbet af dagen, men nu viser en norsk undersøgelse, at den måske skal erstattes af andre godter.

I Norge har man nemlig foretaget en række prøver af tørret frugt som eksempelvis rosiner, og resultatet har vist sig at være knapt så appetitligt. Syv ud af ni stikprøver afslørede nemlig, at den tørrede frugt indholdte forskellige former for skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er et samlebegreb, som bruges inden for mikrobiologien om en gruppe af svampe, der kan have stor betydning for mennesker.

I undersøgelsen, som blev gennemført af det norske veterinærinstituttet for nyhedsmediet NRK, blev der blandt andet fundet skimmelsvamp i rosiner, tørrede abrikoser, gojibær og soltørrede tomater.

Prøver af tørrede svesker og mango var til gengæld fri for spor af skimmelsvamp.

Der skal ganske store mængder skimmelsvamp til, før der er sundhedsmæssig risici forbundet med at spise rosinerne, men forsker Ida Skaar ved veterinærinstituttet siger, at hun hellere giver sine børn lækkerier med e-stoffer end rosiner.

- Problemet er, at der er så meget mug i rosinerne. Derfor mener jeg, at vi bør tænke lidt over mængden, vi spiser, siger Skaar til det norske nyhedsbureau NTB.

I alle prøverne af rosiner blev der fundet spor af en svamp, der kan producere toksiner, som er giftig for nyrerne, og som kan være kræftfremkaldende.

Hos NorgesGruppen, der er et landets største varehuse, peger man på, at skimmelsvamp vokser naturligt på disse produkter, og at små mængder derfor kan forekomme.

- Det vigtige er, at de grænseværdier, som er sat, overholdes, siger kommunikationschef i NorgesGruppen Ingrid Solberg Gundersen.

Norsk stikprøve afslører skimmelsvamp i rosiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce