Norsk statsborger måske med i terrorangreb i Kenya

Westgate-centret i Nairobi, d. 23. spetember i år.
Foto: Jerome Delay/AP/POLFOTO/arkiv

Norsk statsborger måske med i terrorangreb i Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nordmand kan have været involveret i terrorangrebet på Westgate-butikscentret i Kenya i sidste måned.

Den norske efterretningstjeneste PST efterforsker i øjeblikket forlydender om, at en norsk statsborger skulle have været involveret i terrorangrebet mod et indkøbscenter i Kenya for omkring tre uger siden.

Efterretningstjenesten har sendt efterforskere til Kenyas hovedstad, Nairobi, oplyser PST på sin hjemmeside.

Efterforskerne skal samarbejde med kenyanske politi- og sikkerhedsmyndigheder.

De norske myndigheder begyndte efterforskningen, da man fik oplysninger om, at en norsk statsborger af somalisk oprindelse havde været involveret i planlægning og udførelse af angrebet, hvor omkring 70 personer blev dræbt.

Det er den somaliske oprørsgruppe al-Shabaab, der har taget ansvaret for angrebet på Westgate-centret, hvor de i flere dage holdt folk som gidsler.

Hovedformålet med PST's efterforskning er "at bidrage til at forhindre eventuelle nye terroraktioner samt at undersøge om - og i hvilken grad - den navngivne nordmand var en del af angrebet.

PST vil desuden forsøge at afklare nordmandens mulige tilknytning til al-Shabaab. Efterretningstjenesten er bekymret over det, som den beskriver som en stigning i antallet af nordmænd, der rejser til udlandet for at tilslutte sig terrornetværk.

PST vurderer, at terrortruslen mod Norge foreløbig er uændret. Men situationen kan hurtigt ændre sig, påpeges det.

I weekenden kom det også frem, at al-Shabaab-toppen, der var målet for en amerikansk specialoperation mod en villa i Somalia, havde tilknytning til Norge.

Det drejer sig om en kenyansk statsborger med somalisk baggrund, som tidligere har opholdt sig i Norge efter at have søgt asyl i landet.

Mens han boede i Norge, skal han have rejst til og opholdt sig i Somalia, og han var - ifølge norsk TV 2 - aktiv i al-Shabaab.

Norsk statsborger måske med i terrorangreb i Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce