Norsk politi fjerner Muhammedtegning


Norsk politi fjerner Muhammedtegning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norsk politi bruger færdselssikkerheden som argument for at fjerne banner med tegning af Muhammed med flaske og pistol i hænderne samt bombe på hovedet.

I den nordnorske by Bodø rykkede politiet i weekenden ud for at fjerne et stort banner med en tegning af Muhammed, som var placeret på en gangbro over en hovedvej.

- Politiet fik et tip om sagen, og en patrulje blev sendt til stedet, fortæller operationslederen i Salten Politidistrikt til Avisa Nordland.

Da politifolkene nåede frem til gangbroen i lyskrydset ved Grønnåsen, fandt de et stort banner hængende på den ene side af broen.

På banneret er der en tegning af Muhammed, frit efter den danske tegner Kurt Westergaard, med en flaske i den ene hånd og en pistol i den anden.

På hovedet har han en bombelignende genstand.

- Vi har ikke taget stilling til det eventuelle politiske indhold i tegningen. Årsagen til, at banneret blev fjernet, er først og fremmest hensynet til trafiksikkerheden, siger operationslederen og tilføjer:

- Lyskrydset ved Grønnåsen er et af de mest ulykkesbelastede i Bodø, og et sådant banner vil kunne føre til, at bilisterne taber koncentrationen i trafikken.

Banneret i Bodø et det seneste eksempel på en udfordring af ytringsfriheden i Norge, der har fået sin egen Muhammedsag, efter at avisen Dagbladet har offentliggjort en karikaturtegning af Muhammed som gris. Avisen har fundet gengivelsen på en hjemmeside, der tilhører norsk politis sikkerhedstjeneste, PST.

Norsk politi fjerner Muhammedtegning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce