Norsk partileder vil have hastemøde om hjælp til flygtninge


Norsk partileder vil have hastemøde om hjælp til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi kan ikke vente på, at Stortinget først åbner om en måned, hedder det i brev til Norges statsminister.

Norge bør omgående gøre mere for at hjælpe de mange tusinde mennesker, der flygter til Europa fra krigen i Syrien. Og første skridt bør være at hasteindkalde Stortinget, Norges svar på Folketinget

Det mener lederen af partiet Venstre, Trine Skei Grande, ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Hun opfordrer i et brev statsminister Erna Solberg til at tage initiativ til et ekstraordinært møde i Stortinget med det formål at øge indsatsen for syrere på flugt og tage "formelle beslutninger".

- Det her haster, skriver Venstre-lederen til statsministeren

- Vi kan ikke vente på, at Stortinget formelt først åbner om en måneds tid, understreger hun.

- Flygtningesituationen i Syrien, Middelhavet og dele af Europa oprører os. Ikke siden Anden Verdenskrig har der været så mange mennesker på flugt i vores del af verden. Norge har et ansvar for at bidrage og hjælpe. Både herhjemme, i andre lande i Europa og i nærområderne, skriver Trine Skei Grande.

Den norske regering besluttede søndag at øge sit nødhjælpsbudget for 2016 med en milliard kroner. Det svarer til cirka 800 millioner danske kroner. De ekstra penge er øremærket til hovedsageligt at hjælpe syrere, der er flygtet til nabolande.

- Vi lægger en milliard oveni det, vi bruger på humanitære formål i år. Det bliver historiens største humanitære budget, men vi ser også den værste flygtningekatastrofe siden Anden Verdenskrig, sagde udenrigsminister Børge Brende søndag til NRK.

Men ifølge Venstre-lederen er der også behov for at øge bevillingerne for i år.

- Som aftalepartner for finansloven for indeværende periode, giver jeg på vegne af Venstre statsministeren og regeringen vide fuldmagter til at overskride det vedtagne budget for at afhjælpe denne situation, siger Trine Skei Grande.

Norsk partileder vil have hastemøde om hjælp til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce