NORGE: Den norske film "Buddy" om tre gutter, der har filmet deres kollektivliv i bydelen Tøyen i Oslo, er ikke slået an i Danmark eller for den sags skyld i resten af Norden. Færre end 5000 biografgængere set filmen i Danmark, Sverige og Finland.

På trods af en intensiv markedsføring, så blev "Buddy" kun set af 404 personer i biografen i Sverige, mens 2000 købte billet i Danmark og 2600 i Finland. Det giver billetindtægter på i alt 300.000 norske kroner, skriver avisen Stavanger Aftenblad.

Sandrew Metronome, der står bag lanceringen, havde på forhånd et håb om 100.000 gæster. 270.000 mennesker set filmen i biografen i Norge, hvor "Buddy" fik ganske pæn kritik, og under den norske Amanda uddeling blev filmen hædret med tre priser.

- Inden premieren i Stockholm, hvor biografpublikum ikke på forhånd fik at vide, hvilken slags film de skulle se, udbrød de spontant: "Åh nej, er det en norsk film!" Det er helt symptomatisk, siger Stine Helgeland, der er indkøbs- og distributionschef i Sandrew Metronome.

En undersøgelse udført blandt dem, der har set filmen, viste også, at særlig det danske biografpublikum har fordomme mod norsk film. (NTB)