Norges statsminister stopper i Stortinget


Norges statsminister stopper i Stortinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NORGE: Statsminister, Kjell Magne Bondevik fra Kristeligt Folkeparti, siger nej til fire nye år i Stortinget. Han agter at slutte med udgangen af den nuværende periode.

32 år som stortingsrepræsentant må være nok, siger Bondevik ifølge Aftenpostens netudgave.

Han bestemte sig i påskeferien for ikke at ville tage yderligere fire år.

Bondevik havde frist til 21. juni til at give Kristelig Folkepartis nomineringskomité i Møre og Romsdal, hvor han er opstillet, et svar. Beslutningen blev truffet på et familieråd i påsken, men Bondevik antydede, at han allerede inden da havde overvejet at opgive livet som stortingsrepræsentant.

Fortsat regeringsleder

Bondevik er af den opfattelse, at han ved at trække sig fra Stortinget ikke vil svække regeringen.

- Efter så mange år i Stortinget mener jeg, at det ikke vil betyde noget. Jeg er statsminister og har det godt med at være det, plus, at jeg stadig mangler at gøre en masse, siger Bondevik til Aftenposten.

Reaktionerne bevægede sig fra forståelse til efterretning. Partiformand Lars Sponheim fra Venstre (partiet svarer til det danske Radikale Venstre, red.), der er med i regeringskoalitionen, sagde, at det ikke var uventet efter så mange år i Stortinget.

- Men det rører ikke ved, at han er vores statsminister, og det bør han også være efter valget til næste efterår, siger Sponheim.

At statsminister Bondevik forlader Stortinget, har ikke nogen indflydelse på hans post som regeringsleder. I Norge er ministrene i modsætning til Danmark ikke medlemmer af nationalforsamlingen.

Norges statsminister stopper i Stortinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce