Nordkorea vil retsforfølge amerikaner


Nordkorea vil retsforfølge amerikaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 44-årig amerikansk statsborger anklages af Nordkoreas myndigheder for forsøg på at vælte diktaturet. Han bliver angiveligt stillet for landets højesteret.

Nordkorea gør klar til at føre en retssag mod en amerikansk statsborger, der blandt andet tiltales for forsøg på at vælte styret i Pyongyang.

Ifølge det statsstyrede nyhedsbureau KCNA har den 44-årige amerikaner Pae Jun-Ho erklæret sig skyldig i anklagerne, og han vil snart skulle stå for en dommer.

- Han indrømmede, at han har begået forbrydelser med det formål at styrte Den Demokratiske Folkerepublik Korea. Der er beviser for hans forbrydelser, og han vil snart blive stillet for højesteret, skriver nyhedsbureauet lørdag.

Pae Jun-Ho blev anholdt i november i havnebyen Rason i den nordøstlige del af landet.

Ifølge sydkoreanske medier leder Pae Jun-Ho turistgrupper rundt i det ellers lukkede Nordkorea, og han var netop sammen med en gruppe turister, da han blev pågrebet.

Flere amerikanske statsborgere er blevet pågrebet i Nordkorea i de seneste år, herunder forretningsmanden Eddie Jun Yong-Su, som blev anklaget for at missionere i landet. En amerikansk menneskerettighedsforkæmper lykkedes dog med at få ham sat fri.

Spændingerne på den koreanske halvø er nærmest kun taget til i løbet af de seneste måneder, efter at Nordkorea gennemførte sin tredje atomprøvesprængning i februar.

Det har fået USA og Sydkorea til at styrke deres militære samarbejde, og det har igen provokeret nordkoreanerne, som truer med missilaffyringer og angreb på USA og fjenden i syd.

Fredag annoncerede Sydkorea, at landet vil trække sine omkring 175 medarbejdere ud af industrizonen Kaesong, som drives i samarbejde med Nordkorea.

Nord- og Sydkorea er teknisk set i krig med hinanden, fordi de aldrig formelt har sluttet fred efter Koreakrigen, der endte med en aftale om våbenhvile.

Nordkorea vil retsforfølge amerikaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce