Nordkorea vil have varig fred med USA


Nordkorea vil have varig fred med USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en nytårsbesked i Nordkoreas aviser siger landets styre, at man vil have nye atomforhandlinger med USA for at opnå varig fred mellem landene.

Nordkorea gør på et forsøg på at afslutte det fjendtlige forhold til USA. Landet siger i en besked, der bliver bragt på lederplads i samtlige nordkoreanske aviser, at man vil åbne for brede forhandlinger i forhold til atomar nedrustning.

Den kommunistiske stat er tidligere kommet med lignende meldinger, og analytikere advarer, at Nordkorea måske vil kræve separate forhandlinger, hvor en genåbning af det formelle diplomati med USA skal diskuteres.

- Den fundamentale opgave med at sikre fred og stabilitet på den koreanske halvø og i resten af Asien er det samme som at afslutte det fjendtlige forhold mellem DPRK (Nordkorea) og USA, skriver det officielle nordkoreanske nyhedsbureau KCNA og tilføjer: "Det er DPRK's konsekvente standpunkt at etablere et fredsbevarende system på den koreanske halvø og gøre det atomfrit gennem dialog og forhandlinger."

Siden Koreakrigen (1950-53) blev afsluttet med en våbenhvile, er der aldrig blevet indgået nogen formel fredstraktat mellem de FN-ledede amerikanske styrker, der kæmpede på Sydkoreas side og nordkoreanerne, der var allieret med Kina.

USA har i mange omgange forsøgt at opnå en nedrustningsaftale med Nordkorea, senest gennem de sammenbrudte sekspartsforhandlinger, der også inkluderede Kina, Sydkorea, Japan og Rusland.

Nordkorea vil have varig fred med USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce