Nordkorea truer USA med atomvåben


Nordkorea truer USA med atomvåben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der produceres flere og bedre atomvåben, melder Pyongyang-styret, som er klar til at besvare angreb fra USA.

Bølgerne går igen højt i Pyongyang, hvor den nordkoreanske leder Kim Jong-uns nærmeste sender en svada af trusler ud via det statskontrollerede nyhedsbureau tirsdag morgen.

Der er skruet op for produktionen på landets største atomanlæg, som igen er i fuld drift med fremstilling af atomvåben, og Nordkorea arbejder på at udvikle "flere og bedre" atomvåben.

Den koreanske folkerepublik er parat til at besvare et eventuelt amerikansk angreb med atomvåben "til enhver tid", lyder meldingen fra chefen for Nordkoreas Atomenergi Institut.

Det er ellers kun tre uger siden, at forholdet mellem Nordkorea og det USA-allierede Sydkorea var mildt og forsonende.

De to lande erklærede i en fælles skriftlig udtalelse i slutningen af august, at de var nået frem til en aftale, der skal "stoppe de krigslignende tilstande" mellem landene.

Nordkorea beklagede en episode med en landmine, hvor to sydkoreanske soldater blev såret. Sydkorea sagde, at de ville stoppe propaganda mod naboen i nord.

Aftalen 24. august blev indgået efter to døgn med intense forhandlinger mellem landene, som erklærede, at de vil fortsætte dialogen om en række emner - blandt andet genforening af familier.

Nordkorea og Sydkorea har teknisk set været i krig siden Koreakrigen fra 1950-53. Krigen sluttede med en aftale om våbenhvile og ikke en fredsaftale.

Nordkorea truer USA med atomvåben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce