Nordiske statsministre takker for hjælp


Nordiske statsministre takker for hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BESØG:Tre regeringschefer i Thailand for at mindes ofre

THAILAND:Tre nordiske statsministre kom i går til Thailand for at mindes ofrene for flodbølgerne ved Det Indiske Ocean og takke det thailandske folk. Den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen har ikke sluttet sig til rejsen men bebudet, at han måske senere vil rejse til Thailand, hvor mange nordiske borgere er blevet ofre for katastrofen.

Norges statsminister, Kjell Magne Bondevik, og Finlands Matti Vanhanen ankom i går og sluttede sig til Sveriges Göran Persson. Under deres besøg skal bl.a. drøfte genopbygning med de thailandske myndigheder og deltage i en mindehøjtidelighed under deres to-dages besøg.

I dag rejser de tre statsministre ned til de ferieområder ved Phuket, hvor flodbølgerne ramte 2. juledag. 77 nordiske borgere er fundet døde, mens langt over 1000 fortsat savnes.

De skal bl.a. besøge tempelet Wat Yan Yao, hvor de skal mødes med de thailandske og nordiske retsmedicinere, der har arbejdet på at identificere de mange lig, der er skyllet op eller er fundet efter katastrofen

De tre statsministre blev hilst velkommen i Bangkok lufthavn af premierminister, Thaksin Shinmawatra.

- De tre statsministre kondolerede og takkede thai-regeringen for dens hurtige hjælp til folk, der led ved katastrofen, sagde en regeringsembedsmand.

Den finske statsminister, Matti Vanhanen, sagde, at Thailand har gjort det klart, at det ikke ønsker økonomisk hjælp, men at den bør gives til lande, der behøver den mere. Men han lovede at øge det økonomisk samarbejde med Thailand og at opmuntre finske turister til at vende tilbage til Thailand. Han sagde, at han havde mødt finner, som havde overlevet katastrofen, og som berettede om den store hjælp, de havde fået fra thailændere. (ritzau)

Nordiske statsministre takker for hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce