Nigers kupledere træder frem på tv


Nigers kupledere træder frem på tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kuplederne i Niger trådte sent torsdag frem på statsligt tv. Militæret står bag kuppet, og det har suspenderet forfatningen og indført udgangsforbud.

Der er ved at blive tegnet et tydeligere billede af de mænd, der står bag statskuppet i Niger. General Salou Djibo, blev fredag udnævnt til leder af den militærjunta, som har taget magten fra landets præsident, Mamadou Tandja.

Talsmand for juntaen, oberst Goukoye Abdoulkarim, trådte torsdag frem på statsligt tv flankeret af to højtplacerede officerer, da han annoncerede, at landets forfatning er blevet suspenderet, og at man har indført udgangsforbud fra solopgang til mørket falder på. Desuden har kupmagerne lukket landets grænser.

- Kære landsmænd, i dag den 18. februar, har vi militæret og sikkerhedsstyrkerne besluttet at tage ansvaret for at lukke ned for den anspændte politiske situation, som I allerede er klar over, siger talsmanden.

Oberst Dijibrilla Hima Hamidou, der er kendt som "Pele" og leder af Nigers militære eliteenhed stod bag talsmanden under den tv-transmitterede tale sent torsdag. Hamidou var med i den junta, der stod bag et kup i 1999.

Abdoulaye Adamou Harouna, en tidligere assistent til den øverskommanderende fra 1999-kuppet, Daouda Mallam Wanke, befandt sig også bag Goukoye Abdoulkarim under talen.

Kupbevægelsen kalder sig Det Øverste Råd for Genoprettelsen af Demokrati (Csrd).

Regeringssoldater stormede torsdag præsidentpaladset i Nigers hovedstad, Niamey, og pågreb landets præsident, Mamadou Tandja, og hans regering. Kuppet i den vestafrikanske stat fandt sted akkompagneret af skyderier og eksplosioner i gaderne.

Tandja har været ved magten siden 1999, selvom landets præsident kun kan sidde i to perioder af fem år. Dette omgik Tandja ved at ændre forfatningen på baggrund af en kontroversiel folkeafstemning, han udskrev i august.

Nigers kupledere træder frem på tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce