Nigerias præsident, Unaru Yar'Adua, er vendt hjem efter mere end tre måneders hospitalsophold i Saudi Arabien. Hans hjemkomst skaber politisk usikkerhed.
Præsident Unaru Yar'Adua er i ly af mørket vendt tilbage til sit hjemland, Nigeria, efter mere end tre måneders hospitalsophold i Saudi Arabien, hvor han er blevet behandlet for problemer med hjertet.

Men nu kræver befolkningen at få vished for, at præsidenten er frisk nok til at lede landet.

Natten til onsdag landede præsidentens fly i Abuja, og en ambulance med politieskorte fragtede herefter den 58-årige Yar'Adua til præsidentboligen.

- Han er her. Han landede i morges, siger præsidentens rådgiver, Emmanuel Egbogah.

På spørgsmålet, om Yar'Adua vil genoptage sit præsidentembede, lyder svaret:

- Tvivlsomt.

Præsidentens fravær har kastet Afrikas mest folkerige land ud i en forfatningskrise, som for to uger siden fik vicepræsidenten, Goodluck Jonathan, til at overtage præsidentposten, hvilket er i direkte strid med grundloven.

Yar'Adua, som blev taget i ed som præsident i 2007, lider både af hjerte- og nyreproblemer, og han har ikke vist sig offentligt, siden han blev syg.

Nu kræver oppositionen, at han træder frem.

- Vi kræver at se vores præsident, siger oppositionsgruppen CNPP.

Også den politiske analytiker Thompson Ayodele afviser, at præsidenten kan nøjes med at udsende en pressemeddelelse.

- Nigerianerne vil se ham tale til dem og se ham i stand til at varetage sin rolle. Hvis han ikke viser dem, at han er i stand til det, så risikerer han en rigsretssag, mener Ayodele.

I januar sagde Yar'Adua, at han var i bedring og snart ville vende tilbage til magten.