Nigeriansk terrorist trænet i Yemen


Nigeriansk terrorist trænet i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nigeriansk flyterrorist tilstår, at han har modtaget al-Qaeda-træning i Yemen. Abdulmutallab ført for dommer i kørestol

Den 23-årige nigerianer, der forsøgte at sprænge et passagerfly med 290 mennesker om bord i luften kort før landingen i Detroit, har under afhøring tilstået, at han før han rejste til USA var blevet trænet af al-Qaeda-forbindelser i Yemen.

Britisk politi gennemsøgte lørdag flere adresser i Storbritannien, hvor Umar Farouk Abdulmutallab, der er søn af en velhavende nigeriansk forretningsmand, har boet, mens han studerede ved et universitet i London.

Efter anholdelsen blev Abdulmatullab kørt på et hospital i Detroit for at blive behandlet for de brandsår, han pådrog sig, da han forsøgte at sprænge flyet fra Northwest Airlines i luften.

Da den 23-årige flyterrorist blev fremstillet for en dommer i Detroit, sad han i kørestol og havde forbindinger om håndled og begge hænder.

Han talte engelsk og sagde, "noget bedre" da han blev spurgte om hvordan han havde det. Under den 20 minutter lange fremstilling fortalte han dommeren, at han ikke havde råd til at betale for en forsvarer, og fik derfor anvist en offentlig forsvarer.

Foreløbige undersøgelser foretaget af FBI viser, at de substanser som Abdulmatullab brugte, da han forsøgte at sprænge flyet, indeholder Petn, også kendt som pentaerythritol, et højt eksplosivt stof.

Ved anholdelsen tilstod nigerianeren, at han havde blandt en sprøjte fyldt med kemikalier med pudder, der var tapet fast til hans ben, da han forsøgte at gennemføre sin mission. En hollandsk video producer, Jasper Schuringa, kastede sig over nigerianeren, da han så et brændende objekt mellem hans ben og holdt ham fast til flybesætningen kunne uskadeliggøre ham..

Nigeriansk terrorist trænet i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce