Nigerianers familie deltager i retssag


Nigerianers familie deltager i retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien til den nigerianske mand, som står anklaget i USA for at forsøge at sprænge et fly i luften, vil overvære retssagen mod ham, oplyser et familiemedlem.

Familien til en nigeriansk mand, som står anklaget for at forsøge at sprænge et amerikansk passagerfly i luften, da det nærmede sig Detroit juledag, vil overvære retssagen mod ham. Det oplyser et familiemedlem.

Umar Farouk Abdulmutallab er søn af en velhavende nigeriansk bankmand. Han sidder i øjeblikket fængslet i Michigan og vil blive fremstillet ved en domstol i Detroit på fredag.

- Familien har færdiggjort alle forberedelser til at flyve til Detroit i USA for at deltage i retssagen mod Umar Farouk, der ifølge vores oplysninger starter den 8. januar, siger et familiemedlem, der ønsker at være anonym.

Begge den anklagedes forældre og andre familiemedlemmer vil rejse til USA for at deltage i den kommende retssag, siger kilden i telefonen fra Abdulmutallabs hjemby Kaduna i det nordlige Nigeria.

- De flyver ud i ugens løb, men jeg kan ikke fortælle dig hvilken den dag, for familien ønsker at holde det hemmeligt, forklarer kilden.

Ifølge anklageskriftet vil den 23-årige Abdulmutallab blive tiltalt for at forsøge at udløse en hjemmelavet bombe, fremstillet af sprængstoffet Petn, om bord på et amerikansk passagerfly fra Amsterdam til Detroit.

Hans far siger, at han allerede for seks måneder siden fortalte Nigerias sikkerhedstjeneste og USA's ambassade i Nigeria om sønnens radikalisering. Men oplysningerne blev tilsyneladende aldrig sendt videre.

Dagen efter det mislykkede terrorforsøg lovede mandens familie at samarbejde med efterretningstjenesterne i deres efterforskning af sagen.

Nigerianers familie deltager i retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce