Nigerianer var i Yemen i december


Nigerianer var i Yemen i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndighederne i Yemen siger, at nigerianeren, som er sigtet for at forsøge terror mod et amerikansk fly, befandt sig i Yemen frem til tidligt i december.

Yemen bekræfter, at nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab, som er sigtet for at forsøge at sprænge et amerikansk passagerfly i luften, stadig befandt sig i landet tidligere i denne måned.

- Han opholdt sig i Yemen mellem begyndelsen af august og begyndelsen af december efter at have fået et visum til at studere arabisk ved et institut i Sanaa, hvor han tidligere havde studeret.

Det siger en talsmand for det yemenitiske udenrigsministerium i en erklæring, som er udsendt af det officielle nyhedsbureau Saba.

Talsmanden kommer ikke med detaljer om Abdulmutallabs tidligere ophold i Yemen. Han siger kun, at Yemen gav ham visum, efter at sikkerhedstjenesten følte sig sikker på, at han havde fået visa af venligtsindede lande og stadig havde et gyldigt visum til USA, som han havde besøgt tidligere.

Studerende på Instituttet for Sprog i Sanaas gamle bydel siger til det franske nyhedsbureau AFP, at Abdulmutallab studerede på skolen og boede i en studenterbolig.

Amerikanske sikkerhedsembedsmænd har mistanke om, at Umar Farouk Abdulmutallab blev trænet af al-Qaeda, mens han var i Yemen. Men den amerikanske regering har været forsigtig med at sætte al-Qaeda i forbindelse med det mislykkede angreb mod et Northwest Airlines-fly, som var på vej fra Amsterdam til Detroit.

Talsmanden siger, at myndighederne i Yemen vil undersøge, hvem Abdulmutallab var i kontakt med i Yemen, og give alle oplysninger videre til USA.

Al-Qaeda er på den arabiske halvø aktiv i Yemen og Saudi-Arabien. Terrornetværket meddelte sent mandag i en erklæring på internettet, at det stod bag forsøget på en flybombe i USA.

Nigerianer var i Yemen i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce