Ni er kvæstet i sammenstød i Italien

Biler blev sat i brand under optøjerne i Rosarno
Foto: Adriana Spaone/AP/POLFOTO

Ni er kvæstet i sammenstød i Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni blev kvæstet, da indvandrere i Syditalien blev overfaldet og beskudt. Det var anden aften i træk, at der var sammenstød mellem indvandrere og lokale.

Ni blev kvæstet, heraf to alvorligt, da lokale i Rosarno i Syditalien gik til angreb på afrikanske indvandrere, som blev banket med jernrør, kørt over og skudt, oplyser de lokale myndigheder.

I alt er 18 politifolk og 19 udlændinge blevet kvæstet under urolighederne, som brød ud torsdag, da hundredvis af fortrinsvis afrikanske indvandrere demonstrerede, efter at de var blevet beskudt med luftgevær. Demonstranterne smadrede biler og satte ild til dem, før politiet greb ind, skriver det italienske nyhedsbureau, Ansa.

Fredag aften brød urolighederne så ud for alvor, da omkring 100 lokale, der var bevæbnet med knipler og jernrør og desuden medbragte dunke med benzin, byggede en barrikade tæt på et sted, hvor indvandrerne mødes.

Men allerede tidligere fredag var det kommet til flere sammenstød. I løbet af dagen blev to indvandrere ved to forskellige lejligheder gennembanket og alvorligt kvæstede med jernrør. En af de kvæstede blev indlagt med kraniebrud.

To andre blev skudt i benene med jagtgevær, og yderligere fem blev med vilje kørt ned af lokale, men slap med mindre kvæstelser. Det lykkedes politiet at anholde personerne i den ene af bilerne, skriver Ansa.

Den italienske præsident, Giorgio Napolitano, krævede fredag aften at, "volden stopper øjeblikkeligt".

Imens holdt 2000 indvandrere en "sit-in" i midtbyen i Rosarno, mens de lokale blokerede veje og besatte rådhuset.

Tidligt lørdag morgen evakuerede politiet 250 indvandrere i ni busser og bragte dem til Crotone omkring 170 kilometer fra Rosarno. Ifølge Ansa havde andre 500 indvandrere søgt tilflugt i en bygning i byen.

Politiet har store styrker i byen for at sikre, at de evakuerede indvandrere ikke vender tilbage, og at de lokale ikke begynder at brænde bygninger af.

De fleste af de afrikanske indvandrere er landarbejdere, og de bor under kummerlige forhold i elendige hytter uden hverken elektricitet eller rindende vand.

Ni er kvæstet i sammenstød i Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce