Ni briter smittet med svineinfluenza


Ni briter smittet med svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbritannien meddelte mandag, at yderligere ni briter er smittet med influenza H1N1. Syv af dem har ikke været i Mexico.

Yderligere ni briter er smittet med influenzatypen H1N1, som også går under betegnelsen svineinfluenza. Det meddelte det britiske sundhedsministerium i går, og dermed er antallet af smittede briter nu oppe på 27. De bemærkelsesværdige ved den seneste registrerede gruppe af smittede er, at blot to af de ni har været i Mexico, hvor den nuværende smittekilde til svineinfluenzaen synes at være opstået.

På verdensplan er der konstateret over 1000 bekræftede tilfælde af personer, der er smittet med svineinfluenza, men de mexicanske myndigheder mener alligevel, at H1N1 er på tilbagetog for denne omgang.

Myndighederne har bedt en række erhvervsdrivende og offentlige institutioner om at holde lukket for at undgå smitte. Men i morgen genåbner restauranter og caféer i Mexico By, mens biblioteker, museer og kirker følger trop torsdag, beretter tv-stationen BBC. Biografer, teatre og barer skal dog forblive lukkede, meddeler byens borgmesterkontor.

Selv om den mexicanske regering nu siger, at frygten for en pandemi kan afblæses og prøver at lokke turisterne tilbage til landet ved blandt andet at sænke afgifterne for besøgende krydstogtsskibe, så er H1N1 næppe væk og borte for altid.

Chefen for det mexicanske Center for Epidemiologisk Overvågning, Miguel Angel Lezana, siger, at virusset ikke kan forsvinde fuldstændig.

- Risikoen er derfor, at når det bliver vinter, så bliver det slemt igen, siger Lezana.

Ni briter smittet med svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce