Ngo: 2000 døde af sult i Nordkorea


Ngo: 2000 døde af sult i Nordkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 2000 mennesker er denne vinter døde af sult i Nordkorea, oplyser sydkoreansk hjælpeorganisation. Det har angiveligt medført krisemøder i Nordkorea.

Nordkoreas ledere har holdt en række sjældne krisemøder for at diskutere den tiltagende fødevaremangel i landet, mens stadig flere nordkoreanere dør af sult. Det oplyser en hjælpeorganisation i Sydkorea.

Undersøgelser foretaget af Nordkoreas kommunistparti fastslår, at omkring 2000 mennesker er døde af sult i den isolerede land denne vinter, oplyser organisationen Gode Venner, der har omfattende kontakter i Nordkorea.

Det ildevarslende resultat af undersøgelserne har fået regeringen, partier og sikkerhedsembedsfolk til at gennemføre en række krisemøder de seneste uger, oplyser Gode Venner i sit nyhedsbrev.

- Undersøgelserne viser, at hungersnøden og fødevaremanglen er ved at være alvorlig rundt om i Nordkorea, siger organisationens leder, Lee Seung-Yong, til det franske nyhedsbureau AFP.

Gode Venner oplyser, at især byerne Pyongsong og Sunchon i provinsen Sydpyongan er hårdt ramt af fødevaremanglen.

Manglen på føde i Nordkorea ventes at tage til i løbet af i år, som følge af en dårlig kornhøst i 20089, oplyste Sydkoreas genforeningsministerium i sidste uge. Nordkorea producerede antageligt 4,11 millioner ton korn sidste år, en nedgang på fem procent i forhold til 2008, oplyste ministeriet.

Ngo: 2000 døde af sult i Nordkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce