Netanyahu sløjfer migrant-aftale efter pres fra højre

Afrikanske migranter demonstrerer sammen med israelere uden for Netanyahus kontor i Jerusalem tirsdag mod regeringens flygtninge- og asylpolitik.

Netanyahu sløjfer migrant-aftale efter pres fra højre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En aftale, der skulle stoppe kritiserede udsendelser af tusindvis af migranter til Rwanda, er droppet.

Israel sløjfer en aftale med FN's Flygtningeorganisation, UNHCR, om at sende tusindvis af afrikanske asylansøgere ud af Israel og videre til vestlige lande.

Det siger landets premierminister, Benjamin Netanyahu, tirsdag.

Mandag meddelte han i første omgang, at der var en aftale om at sende de uønskede migranter til vestlige lande. Men siden sagde han, at den aftale var suspenderet. Og nu er den helt skrottet.

Den israelske regeringsleder mødtes tirsdag med vrede indbyggere i den fattige, sydlige del af storbyen Tel Aviv, hvor mange af de afrikanske migranter opholder sig. Det var efter dette møde, at premierministeren meddelte, at aftalen nu droppes helt.

Netanyahu har også fået kraftig kritik fra højrefløjen, inklusiv dele af sit eget Likud-parti, for aftalen.

Kritikerne ønsker migranterne ekspederet ud af Israel snarest muligt. Men den aftale, der ifølge Netanyahu var indgået med UNHCR, indebar, at tusinder af andre migranter skulle have lov at blive i Israel.

Aftalen skulle stoppe de tvungne udsendelser af tusindvis af afrikanske migranter til Rwanda, som Israel har fået massiv kritik for.

UNHCR har opfordret Israel til at ændre planer om at deportere afrikanerne.

Menneskeretsorganisationer har kritiseret Israel for udsendelserne, fordi migranterne havner i et juridisk ingenmandsland og dermed udsendes til en generelt usikker fremtid.

Italien, Tyskland og Canada er nogle af de vestlige lande, som ifølge Netanyahu skulle tage imod mindst 16.250 flygtninge og migranter under den nu skrottede aftale med UNHCR.

De tre nævnte lande syntes dog ikke at være blevet orienteret om planen mandag, da den blev lanceret.

UNHCR sagde i en erklæring mandag, at en aftale var indgået med Israel, men der nævntes intet om, hvilke lande der skulle taget tage imod flygtningene.

De fleste af de flygtninge og migranter, der er tale om, kommer fra Sudan og Eritrea.

UNHCR beder Netanyahu genoverveje beslutningen.

- Vi mener stadig, at der er brug for en win-win aftale, der tjener Israel, verdenssamfundet og de mennesker, der har brug for asyl, siger UNHCR-talsmand William Spindler ifølge AFP.

Netanyahu sløjfer migrant-aftale efter pres fra højre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce