Netanyahu bejler til oppositionsleder


Netanyahu bejler til oppositionsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netanyahu giver atter Livni fra oppositionspartiet Kadima mulighed for at komme med i en koalitionsregering i Israel. Hun overvejer sin stilling.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har bedt oppositionslederen Tzipi Livni, som befinder sig på den politiske midte, om at indtræde i sin regering.

Det oplyser Netanyahus kontor.

- Premierministeren bad fru Livni om at slutte sig til en national samlingsregering på grund af de nationale og internationale udfordringer, som Israel står over for i dag, hedder det i en erklæring.

Livnis Kadima-parti, som er det største i parlamentet, har været rystet af meldinger de seneste dage om, at Netanyahu har forsøgt at presse flere parlamentsmedlemmer til bryde med Kadima og slutte sig til det regerende højreorienterede Likud-parti.

Tzipi Livni, som er tidligere udenrigsminister, afviser ikke umiddelbart Netanyahus invitation.

- Hvis dette er et seriøst tilbud, så jeg har altid sagt, at vi kan drøfte det, citerer en funktionær i Livnis kontor hende for at sige til regeringschefen.

Benjamin Netanyahu siger, at en fremtidig samlingsregering skal baseres på idéen om en jødisk stat side om side med en palæstinensisk stat.

Netanyahus Likud står i øjeblikket i spidsen for en koalitionsregering, som omfatter stærkt højreorienterede og religiøse partier.

Livni afviste et lignende tilbud om at komme med i en koalitionsregering under Netanyahu efter parlamentsvalget i marts.

Netanyahu bejler til oppositionsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce