Nedsat moms skal sikre fransk gourmet


Nedsat moms skal sikre fransk gourmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen ud af den økonomiske krise er billigere foie gras, mener den franske regering. Momsen for franske restauranter og caféer sænkes til blot 5,5 procent.

Der er gode nyheder til madglade danskere, som skal på sommerferie i Frankrig. De skal nemlig ikke hive så mange euro op af lommen som tidligere for at kunne nyde godt af foie gras, frølår og andre franske specialiteter på de lokale brasserier.

Fra den 1. juli bliver momsen for restauranter og caféer i Frankrig sænket fra 19,6 procent til 5,5 procent, oplyser den franske regering. Til gengæld lover en jublende restaurationsbranche, at en stor del af besparelsen sendes videre til kunderne.

Dermed håber Frankrig, at de næsten 180.000 restauranter og caféejer i landet klarer sig helskindet gennem den økonomiske krise. Men det er ikke kun økonomien, men også rygtet som et af verdens bedste madlande, som er på spil.

- Momsnedsættelsen vil lade Frankrig bevare og forbedre dets kulinariske omdømme, siger Frankrigs økonomiminister, Christine Lagarde, ifølge Reuters.

Det kulinariske omdømme har dog sin pris. Ifølge Christine Lagarde kommer indgrebet til at koste den franske stat 22,5 milliarder euro om året i mistede momsindtægter.

Regeringen håber dog, at det delvis kan opvejes af flere kunder og dermed også flere job i restaurationsbranchen. Branchen mener, at den lavere moms kan føre til 40.000 ekstra job.

Frankrig har i lang tid kæmpet for at kunne nedsætte momsen for restauranter, men en EU-regel om at momsen skal være mindst 15 procent, har tidligere blokeret for tiltaget. Med den økonomiske krise som løftestang, lykkedes det dog i marts for Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, at få grønt lys for momsnedsættelsen hos sine kolleger.

Danskere med hang til fransk rødvin har dog ikke nogen besparelse at hente i denne omgang. Alkohol er holdt ude af momsnedsættelsen for ikke at opfordre til drikfældighed, oplyser den franske regering.

Nedsat moms skal sikre fransk gourmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce