Nato sætter helikoptere ind mod Gaddafi


Nato sætter helikoptere ind mod Gaddafi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nato optrapper indsatsen i Libyen og sætter kamphelikoptere ind mod Gaddafis styrker.

Nato melder nu klart ud, at man er klar til at intensivere angrebene i Libyen ved brug af kamphelikoptere.

Generalløjtnant Charles Bouchard, som leder Natos operation i Libyen, bekræfter fredag, at franske og britiske kamphelikoptere er under Natos kommando.

Helikopterne - som også går under navnet "flyvende kampvogne" - vil blive sat i aktion, så snart de er klar, siger generalløjtnant Bouchard.

- Jeg er glad for Frankrig og Storbritanniens indsats, og at de bidrager med yderligere midler, siger han.

- Disse helikoptere skal operere under Unified Protector-mandat (Natos operation i Libyen, red.). De vil komme i aktion så hurtigt som muligt, siger Bouchard.

Tidligere på ugen kunne både Frankrig og Storbritannien offentliggøre, at landene havde stillet de omtalte helikoptere til rådighed for Nato.

For Frankrigs vedkommende er der tale om 12 såkaldte Tiger-kamphelikoptere, mens Storbritannien bidrager med fire Apache-helikoptere.

Ifølge Storbritannien skal helikopterne helt konkret indsættes for at opretholde en 25 kilometer bred bufferzone ved byen Misrata, hvor oprørerne har holdt stand siden februar.

Nato er netop blevet gjort bekendt med, at Gaddafi-loyale styrker har placeret landminer rundt om Misrata i et forsøg på at svække oprørsstyrkerne.

Mens Nato fortsætter med at intensivere sin indsats i Libyen, beretter den britiske avis The Daily Mail, at Gaddafi er begyndt at lege en form for "gemmeleg", og at han dagligt skifter adresse i et forsøg på at undgå bombardementer fra luften samt eventuelle snigskytter på landjorden.

Ifølge efterretningsrapporter fra USA, Storbritannien og Frankrig er Gaddafi blandt andet begyndt at frygte, at ledende militærfolk fra Libyens hær har planer om at likvidere ham.

Nato sætter helikoptere ind mod Gaddafi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce