Nato indleder omstridt øvelse i Georgien


Nato indleder omstridt øvelse i Georgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag lød startskuddet på langvarig Nato-øvelse i Georgien, som Rusland har protesteret kraftigt imod. Øvelsen indledes dagen efter forpurret oprørsforsøg.

Dagen efter at Georgiens regering forhindrede et angiveligt russiskstøttet kupforsøg på en militærbase, indledte Nato en storstilet militærøvelse i den tidligere Sovjetrepublik.

Over 1100 soldater fra en række Nato-lande deltager i den mere end tre uger lange øvelse, som Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, har kaldt en "åbenlys provokation" og som har fået russerne til at aflyse deres deltagelse i et planlagt forsoningsmøde i Nato-Rusland-rådet senere på måneden.

Georgien og Rusland udkæmpede i august sidste år en fem dage lang krig over den prorussiske udbryderregion Sydossetien, og russerne er især rasende over, at den vestlige forsvarsalliances spil med musklerne finder sted blot 70 kilometer fra grænsen til udbryderregionen.

Konflikten med Rusland satte en foreløbig stopper for Georgiens ambitioner om hurtigt at komme med i Nato, og georgierne håber, at militærøvelsen kan bringe landet tættere på alliancen igen. Øvelsen skal blandt andet give georgierne indblik i Natos kommandoevner og procedurer.

- Alt skrider frem efter bogen. De fleste deltagere er allerede ankommet, siger en talsmand for det georgiske forsvarsministerium, oberst Giorgi Kakiashvili.

Rusland har på det kraftigste afvist de georgiske beskyldninger om at have været involveret i gårsdagens kupforsøg på militærbasen Mukhrovani, hvor 20 soldater blev anholdt, efter at regeringen sendte kampvogne og ekstra soldater til stedet.

Nato indleder omstridt øvelse i Georgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce