Nato har ingen exitdato fra Afghanistan


Nato har ingen exitdato fra Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nato vil ikke sætte en tidsfrist for, hvornår de internationale styrker skal ud af Afghanistan. Det siger Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, i Kabul.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, understreger, at der ikke bliver sat en tidsfrist for, hvornår de internationale styrker i Afghanistan skal forlade landet.

Hans udtalelser falder på et tidspunkt, hvor der er frygt i Afghanistan for, at de udenlandske styrker vil trække sig ud af landet, inden de afghanske sikkerhedsstyrker er rede til at tage over.

Fogh Rasmussens besøg i Afghanistan er det første, siden USA's præsident, Barack Obama, tidligere på måneden meddelte, at han vil sende yderligere 30.000 amerikanske soldater til Afghanistan i et forsøg på at dæmme op for den voksende vold i landet. USA's Nato-allierede har lovet at bidrage med yderligere 7000 soldater.

Men Obamas ny strategi for Afghanistan indebærer ud over troppeforstærkningen, at USA i 2011 begynder at trække soldater ud af Afghanistan i takt med, at de afghanske sikkerhedsstyrker overtager ansvaret for sikkerheden i landet.

Og det har skabt bekymring blandt civile afghanere.

Volden har nået det hidtil højeste niveau, siden de amerikanskledede styrker rykkede ind i Afghanistan i slutningen af 2001 i kølvandet på terrorangrebene mod USA den 11. september 2001.

Mange afghanere frygter derfor, at volden vil tage til i styrke, hvis de afghanske styrker ikke er rede til at påtage sig ansvaret.

- Mit første budskab til det afghanske folk er: - Jeg ved, at nogle spekulerer over, hvor længe de internationale styrker vil blive. De er bekymrede for, at vi vil trække os ud for hurtigt. Men lad der ikke herske tvivl, det internationale samfund vil stå ved jeres side, vil beskytte jer og vil hjælpe med at genopbygge jeres land, indtil I er rede til at stå på egne ben, siger Anders Fogh Rasmussen under sit besøg i Kabul.

Nato har ingen exitdato fra Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce