Næsten 40 dræbt af bomber i Irak i weekenden


Næsten 40 dræbt af bomber i Irak i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag blev 13 personer dræbt af bilbombe i Bagdad. Bombeangrebene fortsatte søndag over hele Irak.

Mindst 25 mennesker blev søndag dræbt som følge af en række bombeangreb i Irak. I alt eksploderede bomber 16 forskellige steder i landet.

Det bringer weekendens drabstal op på omkring 40.

Lørdag mistede 13 personer livet og 32 blev såret, efter at en bilbombe eksploderede i en gade med mange butikker i den nordlige del af hovedstaden Bagdad.

Overalt i Irak er forberedelserne i gang til den kommende eidfest, som begynder tirsdag. Det er den største helligdag i den muslimske verden, og derfor er der ekstra mange folk på gaderne og i forretningerne.

Militante oprørere håber at skabe maksimal skade, når de ofte bomber områder med store folkemængder som eksempelvis butikscentre, markeder, caféer og moskéer.

Urolighederne i Irak er taget til i løbet af 2013 og er nu oppe på et niveau, der ikke er set siden 2008.

Efter de seneste angreb er antallet af dræbte i oktober oppe på næsten 300 personer.

Det mest alvorlige angreb søndag fandt sted i den shiamuslimske by Hilla cirka 100 kilometer syd for Bagdad.

Fem personer blev dræbt, da to bilbomber blev udløst. I byen Kut eksploderede fire bilbomber. To personer blev dræbt og 31 såret ifølge myndighederne.

Ingen har taget ansvaret for søndagens angreb, men sunni-islamister og oprørere med tilknytning til al-Qaeda, har styrket sig i Irak det seneste år.

Diplomater og analytikere siger, at den shiamuslimsk-ledede regering i Bagdad ignorerer alle klager fra det sunnimuslimske mindretal, hvilket er baggrunden for den eskalerende vold.

De seneste dage er der dukket flyveblade underskrevet af lokale al-Qaeda-grupper op i byen Baquba. Indbyggerne advares mod at sende deres børn i skole. Ignorerer de advarslen, vil børnene blive dræbt, lyder truslen.

Næsten 40 dræbt af bomber i Irak i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce