Myanmars børn hårdt ramt efter cyklon


Myanmars børn hårdt ramt efter cyklon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene i Myanmar blev hårdt ramt, da cyklonen Nargis sidste år strøg ind over landet. Et-årige That Pyin er en af dem, der går en tvivlsom fremtid i møde.

Når That Pyin i weekenden kan fejre sin et års fødselsdag, bliver det uden sin far. Han var én af de mere end 140.000 personer, som døde under cyklonen Nargis, der sidste år ramte Myanmar.

Den lille piges fødselsdag vil nok ligne en hvilken som helst anden dag i hendes korte liv. Sammen med sin søster, mor, bedstemor og oldemor bor That Pyin i et skur under en blå presenning i den vestlige landsby Ka Nyin Kone.

Rædslerne fra natten mellem den 2. og 3. maj, hvor den tropiske storm ramte det sydøstasiatiske land og hun fødte sin datter, står stadig klart i erindringen for That Pyins mor, San San.

- Det var hårdt for mig at føde, når vi ikke havde noget medicin, siger hun.

Familiens overlevelse har været en daglig kamp siden cyklonen ramte og manden døde. San San har fået en lille fiskerbåd af en nødhjælpsorganisation, så hun selv kan klare sig og forsørge sin datter. Men nød- og genopbygningshjælpen er ved at slippe op.

- Der var mange donorer, der hjalp os i de første måneder efter Nargis. Men der har ikke været nogen i de sidste seks måneder, siger den 47-årige Nyo Htwe.

En række danske nødhjælpsorganisationer kæmper for at forbedre tilværelsen for de hårdtprøvede børn og voksne i Myanmar.

- Der er akut behov for hjælp i de ramte områder. Der er behov for vand, mad og medicin. Alt faktisk. Det er vigtigt at få børnene tilbage i skolerne, så de kan få et normalt liv, siger generalsekretær for Red Barnet, Mimi Jakobsen, til Ritzau.

Myanmars børn hårdt ramt efter cyklon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce