Muslimer vil demonstrere for Westergaard


Muslimer vil demonstrere for Westergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gruppe liberale muslimer i Norge vil demonstrere til støtte for Kurt Westergaard. Islamisk Råd i Norge vil først tage stilling, når det bliver spurgt.

En gruppe liberale muslimer i Norge opfordrer Islamisk Råd Norge til at demonstrere til støtte for tegneren Kurt Westergaard, efter at han blev overfaldet i sit hjem.

- Det var ikke en fejl, at karikaturtegningerne af Muhammed blev trykt, og det forsvarer i hvert fald ikke brugen af vold. Muslimer har lige så stor interesse i at forsvare ytringsfriheden som alle andre. Derfor bør muslimer også støtte Kurt Westergaard, siger Shakil Rehman fra det muslimske netværk LIM - Ligestilling, Integration, Mangfoldighed - til avisen Klassekampen.

Han opfordrer Islamisk Råd til at arrangere en demonstration til støtte for ytringsfriheden. Hvis ikke Islamisk Råd følger opfordringen, vil hans eget netværk tage initiativ til en demonstration.

- Jeg er bange for, at de ikke vil følge vores opfordring, for de vil ikke miste ansigt i den muslimske verden. Men hvis de støtter ytringsfrihed, må de også vise, at det mener det i praksis, siger Shakil Rehman.

Generalsekretær i Islamisk Råd Norge, Shoaib Sultan, siger, at man vil tage stilling til en forespørgsel om en demonstration for ytringsfrihed og mod vold, som man plejer, men at der ikke foreligger planer om at deltage i noget.

- Hvis hovedparolen bliver som i 2006: "Respektér ytringsfriheden. Nej til vold og trusler", så støtter vi det, siger Shoaib Sultan.

Muslimer vil demonstrere for Westergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce