Muslimer fastholder omstridt march


Muslimer fastholder omstridt march

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lederen af en muslimsk gruppe i Storbritannien står fast på at gennemføre en march i en by, der er kendt for at mindes faldne soldater fra krigen i Afghanistan.

Den muslimske leder Anjem Choudary står fast. Han og hans organisation, Islam4UK, vil gennemføre en march i byen Wootton Bassett, der er blevet kendt i Storbritannien som en by, der holder offentlige ceremonier for mange af de 246 britiske soldater, der er faldet i Afghanistan.

Choudary siger i et åbent brev til familier til de faldne soldater, at marchen gennemføres for at rette fokus på de "uskyldige muslimske mænd, kvinder og børn", som er dræbt i konflikten.

Han forklarer, at han med det åbne brev vil sige, at der ikke er tale om en provokation.

- Det er et forsøg på at få den britiske offentlighed til at se på de virkelige årsager til, at soldaterne vender hjem i ligposer, hedder det i brevet.

- Paraderne, talerne om, at soldaterne gør deres pligt, og følelsen af patriotisme har bragt forvirring om konfliktens realiteter og de morderiske forbrydelser, som begås af besættere og deres agenter, siger Choudary i brevet.

På gruppens hjemmeside er der ikke oplysninger om, hvornår marchen skal finde sted.

En protestaktion, som Choudarys tilhængere gennemførte i Luton i marts i fjor imod soldater, som var vendt hjem fra Irak, førte til fordømmelse fra mange sider.

Der er oprettet en side på Facebook på internettet for at fordømme den planlagte march. Facebooksiden har 180.000 tilhængere.

Muslimer fastholder omstridt march

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce