Musharraf diskvalificeret fra blodigt pakistansk valg


Musharraf diskvalificeret fra blodigt pakistansk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pervez Musharraf er nægtet at stille op ved Pakistans parlamentsvalg, der på forhånd er præget af angreb.

Pakistans eksdiktator Pervez Musharraf er tirsdag blevet nægtet at stille op ved det pakistanske parlamentsvalg i næste måned, der allerede nu er overskygget af flere dødelige angreb på politikere eller politiske partier.

Tirsdag blev 20 personer dræbt og adskillige såret i et selvmordsangreb i den nordvestlige by Peshawar under et valgmøde for den tidligere minister Ghulam Ahmed Bilour. Taliban har påtaget sig skylden for angrebet.

Med diskvalificeringen af Musharrafs kandidatur brister hans drøm om at "redde" det uroplagede land efter mere end fire år i eksil. Beslutningen er taget af en pakistansk domstol, og baggrunden er, at eksgeneralen krænkede forfatningen tilbage i 2007.

Det er ellers blot ni dage siden, at den kontroversielle eksleder fik grønt lys til at stille op for sit parti Hele Pakistans Muslimske Liga.

Musharraf har allerede sagt, at han vil anke beslutningen til højesteret.

Flere end 86 millioner vælgere skal til stemmeurnerne den 11. maj i et historisk valg, der spås til at blive det første med en fredelig magtoverdragelse i Pakistan, hvis historie er præget af militærkup, kronisk uro og fattigdom.

Diskvalificeringen af Musharraf kommer blot en dag efter, at han afslørede sit politiske manifest på en pressekonference, der blev fuldstændig overskygget af spørgsmål om eksdiktatorens fortid.

Den tidligere general er nemlig fortsat en stærk kontroversiel figur i Pakistan. Han tog i 1999 magten ved et ublodigt kup, men slap grebet under truslen om en rigsretssag og forlod landet i 2008, da Asif Ali Zardari blev valgt til præsident.

Musharraf er løsladt mod kaution for drabet på den tidligere premierminister Benazir Bhutto - Zardaris hustru - i 2007 og for tilsvarende forbrydelse mod en oprørsleder fra Baluchistan-regionen i 2006.

Derudover for at fyre en række dommer, da han erklærede undtagelsestilstand i 2007.

Mandag sagde han dog til reportere:

- Det eneste i mit hjerte var at redde Pakistan, og nu er jeg her, og jeg har den samme forpligtelse. Jeg vil redde Pakistan.

Trods udelukkelsen vil han fortsætte sin mission. Musharrafs advokat, Ahmed Raza Kasuri, kalder beslutningen for en fornærmelse mod "en internationalt kendt person".

Musharraf diskvalificeret fra blodigt pakistansk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce