Muhammed-demonstration i Oslo fredag


Muhammed-demonstration i Oslo fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om en demonstration i Oslo fredag imod genoptryk af Muhammedtegninger, skaber bekymring hos både muslimsk råd og politi.

Muslimer i Norge er ved at varme op til endnu en demonstration mod Muhammed-tegninger bragt i norske aviser. Der er indkaldt til en demonstration foran Stortinget i Oslo på fredag. Og det skaber bekymring.

Islamisk Råd Norge, der repræsenterer 25 islamiske foreninger og trossamfund i landet, fraråder folk at deltage i demonstrationen. Informationer om protesten cirkulerer på nettet, og det bekymrer både Islamisk Råd Norge og politiet, at der på Facebook er oprettet en gruppe, der reklamerer for arrangementet. Dette skyldes, at en af initiativtagerne til Facebook-siden er den tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti.

- Det er vores vurdering, at de aktuelle demonstrationer let kan blive udnyttet af uroelementer for at fremme mål, der hverken gavner muslimer eller samfundet i øvrigt, hedder det i en pressemeddelelse fra Islamisk Råd Norge.

Stabschef ved Oslos politi, Johan Fredriksen, siger til avisen Aftenposten, at han er "bekymret over den rolle, Bhatti spiller" i den forestående demonstration.

Arfan Bhatti, nordmand af pakistansk oprindelse, blev i 2008 dømt for at have medvirket til beskydning af synagogen i Oslo, men blev frikendt for anklagen om terrorplanlægning i den forbindelse.

Den planlagte demonstration fredag kommer i kølvandet på, at hundereder af muslimske taxichauffører lørdag og mandag demonstrerede i Oslo. Det skete i protest mod, at den norske avis Dagbladet i sidste uge trykte en tegning af profeten Muhammed karikeret som en gris.

Muhammed-demonstration i Oslo fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce