Møde om støtte til Yemen


Møde om støtte til Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA og Storbritannien vil forhindre, at Yemen som det fattigste af de arabiske lande bliver base for al Qaeda.

USA vil mere end fordoble sin sikkerhedsstøtte til Yemen, og Storbritannien vil senere i denne måned være vært for et internationalt møde for at forsøge at finde måder, hvorpå det kan hindres, at det fattigste af de arabiske lande bliver en base for al Qaeda.

De ny tiltag understreger den voksende bekymring i Vesten over udviklingen i Yemen, hvor den nigerianske mand, som juledag ville sprænge en bombe i et amerikansk passagerfly, blev trænet og udrustet.

Al Qaeda i Yemen har taget skylden for det planlagte terroranslag, hvor Umar Farouk Abdulmutallab forsøgte at antænde eksplosive stoffer i sit undertøj, da hans fly fra Amsterdam nærmede sig Detroit.

Den britiske premierminister, Gordon Brown, kalder Yemen for en regional og global trussel, som muligvis vil udvikle sig til at blive et sikkert sted for terrorister.

- Det internationale samfund må ikke nægte Yemen den støtte, som det har behov for i kampen mod ekstremisme, hedder det i en erklæring fra Brown.

USA overvejer at udvidet et militært og efterretningssamarbejde med Yemen, men talsmænd for Pentagon har afvist rapporter om, at USA forbereder gengældelsesangreb mod landet som følge af episoden i flyet på vej til Detroit.

Møde om støtte til Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce