Mobning kan gøre børn psykotiske


Mobning kan gøre børn psykotiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobning kan gøre børn psykotiske, påpeger britiske forskere i ny undersøgelse. Risikoen for at få visse psykiske lidelser er dobbelt så stor hos mobbeofre.

Børn, der er bliver mobbet, har dobbelt så stor risiko for at få vrangforestillinger, hallucinationer og andre psykotiske symptomer før teenageårene, som børn der ikke bliver mobbet.

Det fastslår forskere fra Warwick Universitet i den britiske by Coventry efter at have afsluttet en omfattende undersøgelse af mere end 6400 børn gennem en årrække.

Adskillige undersøgelser har vist, at børn, der har været udsat for fysisk eller seksuelt misbrug i deres barndom, er mere udsatte for at få psykiske lidelser.

De britiske forskere ville finde ud af, om mobning havde en lignende effekt, og de kom frem til, at de psykiske lidelser var dobbelt så fremherskende blandt mobbeofrene, som blandt de børn, der ikke blev mobbet.

Hvad det er ved mobning, som øger risikoen for psykoser, står ikke helt klart. Men noget tyder på, at mobning kan fremprovokere voldsomme reaktioner hos mennesker, der i forvejen er disponeret for skizofreni.

Desuden kan mobningen muligvis være med til at ændre en persons måde at håndtere en stresset situation på.

Den side af sagen skal dog undersøges nærmere, men forskerne slår fast, at tiltag mod mobning kan være med til at forhindre psykiske lidelser.
Fakta
Noget tyder på, at mobning kan fremprovokere voldsomme reaktioner hos mennesker, der i forvejen er disponeret for skizofreni.

Mobning kan gøre børn psykotiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce