Mobile a-værker i Arktis


Mobile a-værker i Arktis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rusland er i gang med at bygge små mobile atomkraftværker, der skal bruges til olieeftersøgning i det arktiske område. Miljøorganisation advarer.

Rusland planlægger at bygge en flåde af små mobile atomkraftværker, som skal bruges i det arktiske område til at levere strøm til efterforskning efter olie.

Den britiske avis The Guardian skriver, at det er olieselskabet Gazprom, Ruslands største olieselskab, der skal bruge de mobile kraftværker i Barentshavet.

Ifølge the Guardians oplysninger bliver hvert af de mobile værker på 70 megawatt. De kommer til at indeholde to reaktorer og placeres på store stålkonstruktioner. De lagrer selv atomaffald.

En prototype er under konstruktion på SevMasj-skibsværftet i Serevodvinsk, og den ventes færdig næste år. I februar blev det statslige russiske atomselskab, Rosatom, og den sibiriske republik Jakutija enige om at bygge yderligere fire.

Miljøorganisationen Bellona fordømmer beslutningen om at bruge atomkraft i eftersøgningen efter olie og gas i det arktiske område.

- Det er højest risikabelt. Hvis der sker et uheld, er det umuligt at håndtere det. Værkets påvirkning af det skrøbelige arktiske miljø gennem udledning af radioaktivitet og varme er en stor bekymring, siger talsmanden Igor Kudrik til avisen.

De mobile værker skal efter planen forsyne Gazprom med energi, så selskabet kan bore efter olie i nogle af de mest afsidesliggende områder i verden.

Mobile a-værker i Arktis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce