Mistænkt nægter sig skyldig i massakre


Mistænkt nægter sig skyldig i massakre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mistænkte i massakren, der i slutningen af november kostede 57 mennesker i Filippinerne livet, nægtede sig skyldig, da han blev fremstillet i retten.

Den hovedmistænkte i den værste politiske massakre i Filippinernes historie nægtede sig skyldig, da han blev fremstillet i en særlig politiret, sigtet for flere tilfælde af drab.

Sagen mod Andal Ampatuan Junior, der er anklaget for at have dræbt 57 mennesker, kan trække ud i årevis, men tirsdag blev det første skridt i sagen taget.

Flere end 30 svært bevæbnede politifolk eskorterede Ampatuan til den særlige ret i politiet hovedkvarter, hvor en høring om anklagen og hans kaution skulle finde sted.

Da Ampatuan havde nægtet sig skyldig, ville anklageren føre flere end ti vidner i et forsøg på at blokere Ampatuans ønske om at blive løsladt mod kaution. Det fik dommeren til at udskyde resten af retsmødet til næste uge.

Ampatuan Junior stod angiveligt i spidsen for omkring 100 af sine tilhængere, da de den 23. november standsede en konvoj med folk, der støttede han politiske rival. Blandt de dræbte var en gravid kvinde og omkring 30 journalister.

Ofrene blev systematisk slået ihjel og nødtørftigt begravet eller smidt i græsset nær hovedvejen i Maguindanao provinsen, hvor Ampatuan Juniors far var guvernør.

Ampatuan Senior og flere af hans støtter blev anholdt under den efterfølgende undtagelsestilstand og tiltalt for oprør.

Mistænkt nægter sig skyldig i massakre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce