Missilangreb dræber tre i Pakistan


Missilangreb dræber tre i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA har atter slået til mod formodede militante oprører i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan.

Mindst tre formodede militante oprørere er dræbt ved et amerikansk missilangreb i det nordlige Waziristan i Pakistan. Det er det andet amerikanske angreb med brug af såkaldte førerløse fly de seneste dage i området tæt på grænsen til Afghanistan.

En højtstående militærkilde fortæller nyhedsbureauet AFP, at det førerløse fly affyrede to missiler mod et køretøj, men at identiteten på de dræbte endnu ikke fastslået. Det står ikke klart, om der var såkaldte højværdimål i området, da angrebet fandt sted.

Det er også uvist, hvilken gruppe oprørerne kom fra. Men Waziristan huser både oprørere fra Taliban, al-Qaeda-terrorister og medlemmer af gruppen Haqqani, som er kendt for at stå bag angreb på udenlandske tropper i Afghanistan.

USA har længe kritiseret Pakistan for at lade stå til over for det uroplagede nordvestlige område, og alene i den seneste måned har syv amerikanske missilangreb dræbt 44 mennesker. Det har dog været svært at fastslå identiteten på de dræbte i det oprørskontrollerede område.

Selv om Pakistan officielt har fordømt angrebene, så mener iagttagere, at de pakistanske myndigheder reelt er indforståede med de amerikanske angreb. USA vil hverken be- eller afkræfte angrebene, men amerikanerne er de eneste i området, som benytter sig af de førerløse fly.

Missilangreb dræber tre i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce