Mindst 85 er dræbt i indisk gaseksplosion


Mindst 85 er dræbt i indisk gaseksplosion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaseksplosion under morgenmaden i restaurant fik oplagret dynamit i nærliggende bygning til at detonere.

Mindst 85 mennesker blev lørdag dræbt ved en gaseksplosion i en fyldt restaurant i det centrale Indien, oplyser politiet.

Restauranten blev rystet af flere eksplosioner, da en eksplosion i restauranten udløste yderligere eksplosioner i en nærliggende bygning, hvor der var opbevaret eksplosivt materiale.

- Efter den første eksplosion samledes mange mennesker uden for bygningen for at se, hvad der skete. Derefter lød den anden eksplosion, siger politiinspektør Mewa Lal Gaur i byen Petlawad 800 kilometer syd for New Delhi.

Gaur siger, at eksplosionen var så kraftig, at den delvist ødelagde andre bygninger og knuste ruder i de omliggende gader.

Ulykken skete, mens folk var ved at samle sig til morgenmad i restauranten.

Typisk for en lørdag morgen var det arbejdere og skolebørn, der befandt sig i restauranten. En talsmand for politiet siger, at restauranten ligger nær et område, hvor dynamitstænger, der bruges på byggepladser, var oplagret.

TV-billeder viser en sammenstyrtet bygning og folk, der med deres bare hænder leder efter døde i ruinerne. Mange af de dræbte lå i murbrokkerne, som lå tæt op af et travlt vejkryds. Flere smadrede motorcykler og byggedele lå spredt rundt på vejen.

Arun Sharma fra de lokale sundhedsmyndigheder siger, at 87 mennesker er blevet dræbt, og at omkring 100 er blevet såret - heraf 15 livsfarligt.

Ulykken er en af de dødeligste i Indien i de seneste år.

- Det er tragisk. Vi er ved at undersøge, hvad der forårsagede ulykken, siger delstaten Madhya Pradeshs ledende minister, Shivraj Singh Chouhan, til lokale tv-kanaler.

Gaur siger, at detonatorer, som blandt andet bruges i mineindustrien, ikke burde have været opbevaret i et rum nær restauranten.

Mindst 85 er dræbt i indisk gaseksplosion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce